Sanne: Du behöver bara tagga ner LITE

Ja, jag ska inte göra en personlighetsmakeover, bara ändra vissa saker. Det kan jag gå med på, jag gör det redan, det kallas inte förändring utan utveckling! Att man liksom blir sitt ultimata JAG. Spä på det fina och varma och behåll det eldiga och riviga och tagga ner på det arga och gnälliga.

JAG KAN DET.

Jag är stor flicka nu.

Jag har tenta på fredag och jag ligger lite efter, men jag är inte hysterisk. Inte alls. Fråga mig igen torsdag klockan elva så kanske ni får ett annat svar (och då kanske det där med att tagga ner inte är prio ett på agendan..) men än så länge är jag glad. Sen är det ämne jag läser om inte alltid så glädjande. Mycket oro och ledsamheter (vatten, mat och hälsa i världen), kan ni förstå att en miljard människor lever på under en dollar om dagen??

Jag brukar se mig själv som en utåtriktad människa, men det stämmer verkligen inte ibland, då jag vill krypa ihop i en varm famn och inte vara trevlig. Inte svara fint. Inte vara varm. Bara värmas.

Elsa : 21 eller 71?

Klart man ar intresserad av Gaga. Det vet du val! Jag vaknar med hennes latar pa huvudet. Aven de jag tycker ar jobbiga fastnar anda. Musik. Vad vore jag utan? Sa mycket energi jag kan fa ur en lat. Sa jag kan leva mig in. Lyssnade pa "Boy Lilikoy" med Jonsi, det kandes som jag flog. Lyssnar pa Get Shaky nu, den laten vill att jag skriver snabbt och innerligt. Ska forsoka.

Nu ar vi i Laos jag och Jakob. I Vang Vieng. Det ar som en stor lekplats for unga "vuxna". Hade nog alskat att festa har om man var har i ett stort gang. Vi kanner oss tyvarr mest malplace. Som nar man aker tunnelbana pa en fredag klockan 1 utan att ha druckit en droppe. Vet inte om alla kanner samma sak men det ger mig latt avsmak fast jag vet att jag lika garna kunde ha varit en del av det. Dekadens. Har pumpar testosteron ur porerna pa de uppumpade britterna, svenska tjejer med flipflops, sma shorts, for stort linne sa man ser bikinin under och haret uppsatt i en slarvig knut pa hjassan. Parningslekar som involverar sprit, fingerfarg och vattenlekar. Inget fel med det, ingen har sagt att det skulle vara nagot annat. Varfor blir jag da nedstamd av att se det. Jag vaxlar mellan att skaka pa huvudet at allt och att anklaga mig sjalv for att vara sa stel. Mellan att avundas och stota det ifran mig. Rika ungdomar fran vasterlandet som kommer hit for att festa. Pa ett satt blir det sa konstigt nar det sker i Laos. Har mitt i ett fattigt land flodar pengar.

Det var ju St Paddys igar, Jakob ligger pa vart rum och tar igen sig. Jag har borjat lasa "Lat den ratte komma in". Sist i Stockholm men den ar riktigt riktigt bra. Laste ju Broderna Karamazov och kanslan som stannar med mig efter den ar att jag ar sa glad att jag lever.

Sanne: Full fart framåt!

Jag vill skriva av mig. Jag vill. Och ja det var ju inte så svårt att göra det. Det bubblar inom mig. Det sprudlar lite…haha. Jag kan inte riktigt förklara varför. Helt plötsligt bara. Elsa har ju sagt att jag är ambivalent och hon är nog inte den enda.

Ska jag söka något riktigt svårt till hösten så att jag verkligen utnyttjar mina betyg som nu kommer att stiga i höjden tack vare meritpoängen?? Jag menar nu kommer ju fler och fler att läsa matte och språk för att få extra poäng och då sjunker mitt försprång…så nu innan alla nittiotalister kommer ikapp borde jag inte utnyttja systemet helt? Så mycket som jag inte visste skulle intressera mig och så många möjligheter.


Men visst är det ett skitsystem?! Orättvist och jag vet inte om jag tycker att det är så otroligt givande att läsa steg 3 och 4 på gymnasiet om man verkligen inte tycker att språk är roligt. Annars går det bara in och ut och Jan Björklund måste förstå att språkkunskaper är väldigt speciella, på det sätt som man lär sig idag så är det lite slöseri med tid för många tror jag. Så snarare kommer folk att välja språk bara för att få dessa meritpoäng (och märk, man behöver bara få godkänt!) istället för att lära sig något annat som kommer dem bättre till hands. Jag tycker det är superkul att läsa språk och det är aldrig fel att lära sig ett nytt men ärligt talat så måste man nog fullfölja hela processen i inlärningen, typ åka iväg några månader till Frankrike eller så, för att det verkligen ska ge resultat. Är man inte intresserad av det så vet jag inte riktigt…


Sen är matten en annan femma. Det tror jag ger mer än att läsa språk, alltså generellt. För där lär man sig att tänka på ett sätt som jag tror hjälper en i vad man än gör i framtiden. De som hatar matte har nog mest problem med inställningen och kanske läraren, eller tempot. Att de behöver mer tid för att lära sig. Och då blir det lätt att man bara skiter i det.


Så jag kanske ska utnyttja det här nya systemet som jag egentligen tycker är helt fel. För även om det är bra att få folk att läsa mer matte som jag sa ovan så är det fel att någon som läst extra matte lättare kommer in på en konsthistorieutbildning än någon som läst historia och bild på gymnasiet. Och högerregeringen som ändå är så intresserade av att spetsa kunskap och individualisera.


Sen finns det ju områdesbehörighet också som ger lite poäng om man läst någon kurs som angår den utbildning man söker till. Tex om man vill bli psykolog får man poäng om man läst psykologi A eller Svenska C (om jag förstått det rätt). Hoppas det kan gynna de som känner sig bortglömda i meritpoängsystemet. Så kanske vi alla kanske höjer våra betyg lika mycket, då sett till vad vi ska söka, och så var det inget mer med det..


Sanne: Get shaky!

Ja jag skakar så fort jag går ut för det är så kallt! Halkar runt i högklackat för jag har slängt mina vinterskor som börjat läcka.

Lady Gaga kommer i maj!!! Någon som är intresserad? Kanskekanskekanske att jag får biljetter..FÅR alltså :) Bäh

Läser fyran nu i twilight. Mer behövs inte sägas.

Låten nedan är Sydney för mig, och Malin. Side Bar, kajal och silversandaler..klibbiga.



Elsa: "My addiction, stick to me like glue.." En annan fin låt som måste jag spela för dig någon gång :)


Sanne: Fumlig

Jag bara skriver fel, trycker fel på tangenterna och webbsidorna kastas fram och tillbaka. Kommer åt enter och sen radera och sen enter...fattar inte vad det är med mig. Och nu kom jag på att jag har satt på kaffe, för säkert 20 minuter sen som står på i köket! Herregud..Inte för att jag inte hade märkt det inom rimlig tid men det är ju lite oroväckande vad jag är tankspridd.

Fick precis veta att sista Twilight-boken som jag beställde i...ja det är helt sjukt att jag inte läst den än...NOVEMBER! Den försvann i posten och det är inte så att jag får en ny bok direkt utan jag får pengarna tillbaka och kan beställa en ny. Ett litet presentkort någon? Anyone?? För att man fumlat bort paketet?? Fast det var ju postens fel. Några frimärken kanske..

Ska läsa om World Trade Organization nu och ta reda på vad de anser om de sjunkande matpriserna världen över.

Sen ska jag hämta kaffet...eh ja just det. Det står där än i köket. Så jag ska nog hämta det först.

Min syster Jonna är alltid på så bra humör. Jag blir alltid på så bra humör när jag träffar henne. Värsta vitamininjektionen. Hur klarar hon det med så få timmars sömn??

Elsa: Sprallunge som dansar på bordet..jag saknar dig.


Saknar solen. Annars är jag lite vampyr och gillar molniga dagar och längtar ofta till kvällen. Men nu saknar jag solen. Jag vill ha vår. Har inte upplevt vår i Sverige på två år. Det är väl så fint som det brukar? Och nej jag har inte glömt slasket och att det är fem plus i maj..men förutom det så är det ju ganska storartat.

RSS 2.0